Proportioner

Så er vi klar til endnu et INVITA MTB RACE BLÅBJERG, denne gang er det 20. gang vi kører og  vi håber igen at kunne tiltrække mountainbike ryttere på alle niveauer. Vi kører løbet søndag den 22. oktober i Blåbjerg.

Vi laver nogle nye tiltag, som kort er beskrevet i introen, og igen forklares herunder. Der vil også løbende blive lavet finjusteringer optil løbet. Husk at der er lidt rabat på tilmeldingen frem til 1. september, herefter “normal” pris frem til 17. oktober, og så er der et tillæg på kr. 25,00 for tilmeldingen den sidste uge – og på dagen + kr. 50,00.

Ruterne er nye i forhold til tidligere år. Cirka 40% af sporet har nyt forløb, og enkelte stykker har vi fået lov at anvende eksklusivt til løbet, så kør ikke sporet udenfor de officielle rutevisninger og træninger. Der vil ske løbende tilpasninger af ruten, men rå-skitsen vil være som vist på rutekortet. Vi har stadig de alle de spektakulære op- og nedkørsler med. Vi skal ned af ”Dødemands fald”, vi skal op af den nye Sandtoppen og ned forbi Skulpturen. Vi skal via Rævebjerget med hundredvis af tilskuere, som hepper og vi skal ned af ”Hængekøjen ” som sætter teknik og mod på prøve. På alle svære nedkørsler vil der være nemmere b-linjer, som kan vælges som alternativ.

01 Bullet 1Vores MTB spor er en oplevelse
Ruten tager stadig udgangspunkt i ”det sorte spor” i Blåbjerg Plantage, men der er koblet flere ekstra sektioner på – både fra hvidt spor og nye stier og grusveje. Alt i alt er det en rute, som kan køres af alle med basis færdigheder på en mountainbike, og er der steder, som du ikke syntes om, så er det tilladt at trække ned eller op!
For de hurtigste ryttere er ruten hård, da det er muligt at holde høj fart på store dele af sporet. Ruten er 9,5 km lang, og lidt nemmere på første del, men hårdere på sidste del. Vil du gerne kende ruten mere præcis, så mød op til rutevisningen de tre søndage op til løbet – det er med afgang kl. 10 fra toppen af Blåbjerg.

Perfekt for nybegyndere
For mange nye MTB motionister og børn kan løbsdeltagelse være lidt af en overvindelse de første gange, men netop INVITA MTB RACE BLÅBJERG er et super arrangement for nybegyndere.
Vi giver præcise informationer op til og under løbet, så selv om du er ny, vil du nemt kunne finde ud af, hvor og hvordan det hele foregår.
Er du lidt mere øvet, så gør en indsats for at få de nye med – venner, børn, koner og forældre – der er plads til alle, men de skal måske have et hjælpende skub for at komme i gang!

Fortræningen – er en oplevelse i sig selv
Fortræningen de sidste tre søndage (1/10,  8/10 og 15/10) op til løbet er blevet en institution i sig selv. Vi starter præcis kl. 10.00 fra Parkeringspladsen ved Blåbjerg. Der køres i hhv. Sport, Motion, Børn og Ungdom samt med et begynder hold med instruktion.
– Det er Steen Kruchov tager begynderne med rundt på B&U ruten, og efter en omgang, så giver han instruktion på en omgang på motionsruten. Alle der vil tages fra begynder til let-øvet på et par søndagstræninger kan køre med Steen.
– For børnene viser vi b&u ruten én runde, og derefter kører de selv rundt. Er dit barn for lille eller utryg ved det, så kør med!
– Vi viser også ruten for både motion og sport selvom det nu er samme rute. Vi kører i 4-6 forskellige grupper, så alle har en chance for at komme med rundt

Vigtigt: Til fortræningerne må der ikke parkeres på vejene op til Blåbjerg, ligesom vi heller ikke må fylde parkeringspladserne ved Blåbjerg. Vi beder derfor ALLE om at parkerer neden for Blåbjerg, så der er plads til skovens øvrige gæster.Masser af præmier
Selvom det er et motionsløb, så ønsker vi også at give nogle lækre præmier til de hurtigste. Vi præmierer derfor alle 1., 2. og 3. pladser (undtagen i begynder klassen, som er uden podiepræmier). Derudover er der masse af lodtrækningspræmier for mere end kr. 50.000,- og vi sætter bl.a. to lækre mountainbikes på højkant i lodtrækning:

 • En Scott 27,5” mountainbike i str. small til en værdi af ca. kr. 4.000,- som udloddes ved lodtrækning blandt alle deltager i børne- og ungdomsklasserne (første start)
 • En Scott 29” mountainbike til en værdi af ca. kr. 10.000,- udloddes ved lodtrækning blandt alle deltager i voksen og junior klasserne (2. og 3. start).

Begge cyklen kan efter løbet byttes til rigtig størrelse hos Vestergades Cykler i Varde.

Præmieoverrækkelse og lodtrækning
Umiddelbart efter rytterne, i første startgruppe er i mål, vil der være præmieoverrækkelse.
For 2. og 3. start umiddelbart efter sidste mand er i mål.

Efter podieplaceringerne i første start (ungdom), så trækkes der lod om en SCOTT 27,5” MOUNTAINBIKE – samt en del andre præmier. Alle deltager i ungdomsklassen modtager en lille erindringsgave fra co-sponsor Schultz Feriehuse. Så kom til præmieoverrækkelsen, for du kan kun vinde, ved personlig fremmøde – og bliv gerne og hep på rytterne i de efterfølgende grupper.

Præmieoverrækkelsen for Sport, U/19, U/17, H40, H50 & H60 samt en masse lodtrækningspræmier til alle i 2. og 3. start vil finde sted, umiddelbart efter sidste mand er i mål. Vi forventer, at det bliver ca. kl. 16.15.

Til sidst udtrækkes hoved præmien blandt alle deltagere i 2. og 3. start, som er en SCOTT 29” MOUNTAINBIKE  til en værdi af ca. kr. 10.000.- Husk, at du skal personligt være tilstede på pladsen, for at kunne vinde lodtrækningspræmierne.

Stor fokus på de unge ryttere
Vi prioriteter, at give børne- og ungdomsrytterne en uforglemmelig oplevelse. Derfor har vi oprettet de mange B&U klasser, så der køres mod ryttere i nogenlunde samme alder.
Vores ungdomsstart er en kæmpe fest, så kom tidligt og vær med til at heppe på rytterne – de har også brug for det.Rævebakken – hjælp os med at holde en »cykelfest«
Kom ud og hep på Rævebakken ved løbets tre hårdeste stigninger. Der er guider til at følge Jer, og der serveres gratis kage, saftevand, kaffe og te sammen med en fantastisk »Alpe D’Huez« stemning. Der er fælles afgang fra startområdet, umiddelbart efter bakkestarten er passeret – så vær klar!

Ruterne

 • Børn og ungdom – Den en modificeret udgave af den “grønne rute” som er teknisk let/middel på ca. 4,5 km.
 • Alle voksen klasser –  Der køres på en modificeret rute, som tager udgangspunkt i det sorte og hvide spor. Ruten må kun køres i forbindelse med løbet og fortræningerne, da der køres “modsat” den normale kørselsretning på enkelte steder. Ruten er 9,5 km lang og har ca. 190 hm.
 • Sport, U/17, U/19 og H50 – Samme rute som motion. En forlænget sort rute som er en kombination af den sorte og nogle sektioner af den hvide.

Generelt kan det siges, at den sorte rute er »krævende« nogle steder. Men alligevel oplever vi, at de fleste kan lære at køre hele ruten sikkert igennem ved at deltage i de tre fortræninger. Hvis det alligevel skulle knibe med en op- eller nedkørsel, så trækker du bare igennem – det er der også plads til i løbet!Tidsplan
Kl. 08.30    Indskrivning åbner
Kl. 09.20    Nedkørsel til start for B&U, samt Begynder
Kl. 09.30    Start for Ungdom og Begynder
Kl. 10.40    Mål lukkes for 1. start
Kl. 10.50    Klasseopdelt nedkørsel til start for 2. start
Kl. 11.00    Start for Motion Herre 1
Kl. 11.02    Start for Damer
Kl. 11.04    Start for Motion Herre 2
Kl. 11.10    Præmieoverrækkelse/lodtrækning for 1. start
Kl. 13.05    Mål lukkes for 2. start
Kl. 13.20    Klasseopdelt nedkørsel til start for 3. start
Kl. 13.30    Start for Sport -> U/19 & U/17 -> H40 -> H50 -> H60) med 2 minutters opdeling.
Kl. 16.15    Præmieoverrækkelse for 2. og 3. start og lodtrækningspræmier for disse deltagere.

 • Indskrivningen lukker 30 min før start for eftertilmeldinger, og 20 min før start for forhåndstilmeldte

Klasser, ruter og distancer
Løbet er opdelt i 17 klasser med følgende ruter, starttidspunkter og distancer:

• Start kl. 09.30 – B&U OG BEGYNDER

 • Drenge & Piger U/11 år kører 2 omgange
 • Drenge & Piger U/13 år kører 2 omgange.
 • Drenge & Piger U/15 år kører 3 omgange.
  Alderen fastlægges ud fra fødselsår, hvilket betyder at U/11 er årgang t.o.m. 2007, U/13  er årgang 2006+05, U/15 er årgang 2004+2003.
 • Begynder er klassen for alle over 14 år, som kun har minimal erfaring med MTB sporten. Der køres 2 omgange. Ryttere i begynderklassen deltager ikke i nogen præmieoverrækkelse eller lodtrækning.

Der er præmier til 1., 2. og 3. pladserne samt en deltagerpræmie til ALLE deltagere i ungdomsklasserne.

B&U og begynder kører på det grønne spor med et ekstra loop op gennem målområdet. Hver omgang er 4,5 km/50 hm. Der køres en afkortet bakkestart på ca. 800 meter inden der køres ind på selve ruten. Vær derfor klar til nedkørsel til start senest 15 min. før starttidspunktet.

• Start kl. 11.00 –  MOTION HERRE 1, MOTION HERRE 2 & DAMER
Motion herre & damer er for alle, der ønsker at køre på en »rigtig« MTB rute, som stiller krav til både fysik og teknik, men hvor distance og køretid er tilrettet »motionister«.

Ruten er en kombination af sort og hvid spor således, at der først køres bakkestart efterfulgt af 2 eller 3 omgange på et modificeret sort spor, som er ca. 9,5 km pr. omgang.

• Start kl. 13.30 – SPORT HERRE, U/17, U/19, H40, H50 & H60
Dette er klasserne for dig der ønsker at køre aldersopdelt i H-klasserne, eller i Junior og Ungdom. Sport er klassen for både herre og damer, som ønsker en god og tæt konkurrence, og som giver dig mulighed for at bruge dine kræfter helt op!

Vi anslår, at vindertiden for sport bliver omkring 1t 50m, og at sidste mand er i mål omkring kl. 16.00. Ruten består af bakkestart på godt 2 km og herefter omgange på samme rute som motion, altså ca. 9,5 km og 190 hm pr. omgang.

 • U/17 (født 2002 eller 2001) kører 2 omgange.
 • U/19 (født 2000 eller 1999) kører 3 omgange
 • H/40 (skal fylde 40 år i 2017) kører 3 omgange
 • H/50 (skal fylde 50 år i 2017) kører 3 omgange
 • H/60 (skal fylde 60 år i 2017) kører 2 omgange
 • Sport kører 4 omgange.

Bakkestart – igen i år for ALLE voksen klasser
Bakkestarten finder sted ved foden af Blåbjerg. Herfra køres op til målområdet og videre ind på ruterne. Bakkestarten er ca. 2.0 km lang og stiger 35 hm.
For B&U starten laves en kortere bakkestart på ca. 800 meter.
Det er en legendarisk start på løbet, og får feltet trukket godt ud, så der er god plads, når singletracket rammes lige efter målområdet.

Startbokse for klasserne
Der er startbokse for hver klasse. I sendes ned til start i denne opdeling, men det er naturligvis vigtigt at du er opmærksom på at komme med i den rigtige start. Boksene er tydeligt markeret ved start, og der er 2 min mellem hver start. Alle klasser startes seperat – undtagen U/19 og U/17 som startes sammen.

05 Bullet 2Startprocedure og god stil i startboksene
Ved startområdet skal du finde plads i den startboks, du er tilmeldt. Udvis gerne lidt »realisme«, når du finder din startplads. Er du rigtig godt kørende, så start fremme, men er du ikke så skarp, så lad være at stille dig op foran, så alle skal forbi dig på første bakke – det er en dårlig oplevelse for dig selv, og træls for de andre.

Nedkørsel til bakkestarten
Det er vigtigt, at alle ryttere samles til start i målområdet senest 10 min. før angivet starttidspunkt, da der SKAL køres samlet ned til start. Dette foregår bagved en »master«.
Der køres »bagom« til starten. I må absolut ikke køre ned af selve bakkestartbakken. Vores officials vil stå ved krydsnings stederne, og deres vejledning SKAL følges.

Forholdsregler ved kø på ruten
Kø på ruten er en del af dette løb! Hvis du oplever kø ved op- eller nedkørsler, så er det god stil at tage det roligt, og vente til der bliver plads. Det hjælper ingen, hvis du begynder at køre alternative veje eller løbe forbi, dem der venter.

Parkering med bil
Vi henstiller til, at der parkeres betænksomt helt inde ved vejsiden på højre side op ad himmelvejen eller nede på parkeringspladserne ved foden af Blåbjerg.  Det er MEGET vigtigt, at der parkeres, så eventuelle redningskøretøjer kan komme frem – så tænk dig om og følg anvisningerne fra vores venlige parkeringsvagter!

Samaritter:
Dansk Røde Kors vil være tilstede under løbet. Du finder dem i målområdet. De kan og skal ikke rykke ud i terrænet for at hente folk, så ved alvorlige uheld ring 112 og sørg selv for vejvisningen og orienter stævneledelsen, så vi også kan hjælpe. Adressen er Blåbjergvej 100, Henne Strand

Registrering og målområde:
Du finder indskrivning og målområdet på toppen af Blåbjerg.

Kørselsvejledning:
Kør mod Henne Strand og følg skilte til Blåbjerg. Søg evt. efter Blåbjerg i >googlemaps<. Der er opsat skilte fra hovedvej 181.

Omklædning og toiletter:
Der er ingen bad- eller omklædningsmuligheder. Der er dog ekstra toiletter og koldt vand ved parkeringspladsen/teltet.

Forplejning:
Vi har opstillet et stort telt i målområdet, hvor du er velkommen til at hygge før, under og efter løbet. Vi kendt for vores fantastiske kiosk/cafe, hvor der tilbydes et pænt udvalg.

Tilmelding:
Du kan tilmelde dig on-line på >dette link<, hvor du også betaler med kreditkort ved tilmeldingen.

Du skal køre med en IPICO tidtagningschip. Har du ikke allerede sådan en chip, så SKAL du købe den for kr. 100,- og betale den sammen med tilmeldingen.
Det er MEGET vigtigt at samme chip ikke anvendes af flere til dette løb, også selvom der startes på forskellige tidspunkter. Hver rytter skal have deres egen private chip på skoen!

Startgebyr

Indtil 1. september:
•     B&U og Begynder: Kr. 75,-
•     Motion, Damer, U/17, U/19, H40, H50, H60 og Sport: Kr. 125,-
Fra 1. september til 16. oktober:
•     B&U og Begynder: Kr. 100,-
•     Motion, Damer, U/17, U/19, H40, H50, H60 og Sport: Kr. 150,-
Fra 16. oktober til 21. oktober kl. 14.00
•     B&U og Begynder: Kr. 125,-
•     Motion, Damer, U/17, U/19, H40, H50, H60 og Sport: Kr. 175,-
På dagen:
•     Ved eftertilmelding på dagen + kr. 50,-
Der tillægges ved betaling et kortgebyr på et par kroner ved online betalingen.

 Overnatning:
Der er camping forbud i hele området, da det jo er ferielandet. Vi henviser til vores eventsponsor Schultz Feriehuse (http://www.schultz-feriehuse.dk) eller områdets  campingpladser. Vi vil gerne anbefale en af vores andre sponsorer, nemlig Hvidbjerg Strand Feriepark (http://www.hvidbjerg.dk), som udlejer hytter, sommerhuse, ferielejligheder og har en meget flot camping plads. Der er ca. 30 km fra Hvidbjerg til Blåbjerg.

Resultatliste:
Du kan se resultaterne på >lap.io< online mens løbet kører, og de endelige resultater kort tid efter løbet.

Hovedsponsor: INVITA Køkkencenter, Esbjerg
Co-Sponsor: Schultz Feriehuse, Houstrup
Arealsponsor: Naturstyrelsen Blåvandshuk stiller området tilrådighed for løbet. Vis hensyn til øvrige gæster og tag altid dit affald med.

Arrangør: Varde Cykelklub
Løbsarrangør: Varde Cykelklub, Ole Klemmensen, mtb@vardecykelklub.dk
Pr. ansvarlig: Rene Plaugborg Jensen. rpj@invita.as
Stævneleder: Ole Klemmensen, Kaj Pedersen & Steen Kruchov